Wie is Mariska?

Even een stukje over mijzelf en het ontstaan van Spinsels Weerbaarheid……

Mariska Kers (1972), moeder van twee prachtige kids en al vele jaren samenwonend met mijn partner Marcel. In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen, yoga, tekenen en lees ik graag.

Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heb ik gewerkt bij de buitenschoolseopvang en binnen de jeugdhulpverlening. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest als ambulant woonbegeleider bij mensen met een verstandelijke beperking. In juni 2015 heb ik de grote sprong gewaagd van mijn baan afscheid te nemen en om volledig als Rots en Water trainer aan de slag te gaan.

In 2010 is bij mij het idee ontstaan om iets met weerbaarheid te gaan doen, ontstaan vanuit een gedachtespinsel. Het sterker maken van mensen, hun zelfvertrouwen vergroten bleef als een rode draad terug komen in mijn werk. Het is opvallend hoe vaak we onze gedachten op positieve, maar vooral ook op een negatieve manier laten beïnvloeden door deze spinsels. Gedachten die ons blokkeren, vertellen dat we iets niet kunnen, we de energie er niet voor hebben, geen tijd, we er te onzeker voor zijn, etc. Het is zo belangrijk en een uitdaging deze spinsels te ontwarren, uit te pluizen om vervolgens te ontdekken wat we écht willen, wie we zijn, wat we allemaal wél kunnen….. Vervolgens ontstaat er ruimte voor het productief aan de slag gaan met deze spinsels. Stap voor stap kan je eigen dromen herkennen, aanpakken en gaan uitvoeren.

In 2010 heb ik de opleiding tot Rots en Water trainer gevolgd en in 2011 het vervolg voor mensen met autisme en/of verstandelijke beperking. Deze trainingen maakte mij zo enthousiast, dat ik mijn opgedane kennis graag wil uitdragen. Ik vind het een uitdaging om mensen in hun eigen kracht te kunnen zetten, meer zelfvertrouwen en weerbaarheid mee te geven. En zo ontstaat dan Spinsels Weerbaarheid……

los beeldmerk rgb